Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μπορούμε να Αλλάξουμε Πορεία

Η χρονιά που πέρασε ήταν ασφαλώς μια από τις πιο δύσκολες που έχει περάσει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.
Η οικονομία μας, σε συνθήκες διεθνούς κρίσης, εξαιτίας των αναβολών, των χείριστων επιλογών και του ερασιτεχνισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στη δίνη της κρίσης δανεισμού.
Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση άβουλη και συγχυσμένη προχώρησε στην ψήφιση του Μνημονίου και στη δανειακή σύμβαση με τη Τρόικα, χωρίς να διαπραγματευτεί, χωρίς να θέσει όρους, χωρίς να εξετάσει τις επιπτώσεις των μέτρων που έπρεπε να φέρει σε πέρας.
Αρχικά κατέφυγε στην εύκολη λύση των περικοπών των μισθών και συντάξεων και στην αύξηση φόρων.
Οι στόχοι που είχαν τεθεί δεν πιάστηκαν ποτέ και το αποτέλεσμα ήταν να επιβάλλονται νέα επώδυνα μέτρα από τις επικαιροποιήσεις του Μνημονίου.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, για τον Προϋπολογισμό του 2011

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Σήμερα, συζητάμε τον πρώτο Προϋπολογισμό της χώρας υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας.
Που πολλοί το θεώρησαν «σωτηρία» για τον τόπο! Κι από τότε το υπερασπίζονται χωρίς να συμφωνούν και το προβάλλουν χωρίς να το πιστεύουν. Κι ενώ σήμερα διαισθάνονται ότι οδηγεί σε αδιέξοδο, το συνεχίζουν μοιρολατρικά.
Άλλοτε διακηρύσσοντας ότι είναι… «για το καλό μας» κι άλλοτε ομολογώντας ότι «δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς».
Το πρώτο, λοιπόν, που θέλω να σας πω, από αυτό εδώ το βήμα, είναι ότι την κυριαρχία της χώρας μας θα την υπερασπιστούμε. Και την αξιοπρέπειά της θα την αποκαταστήσουμε. Όπως και τον αυτοσεβασμό της.
Όπως και την αυτοπεποίθηση του λαού μας.
Το Μνημόνιο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς δεν πρέπει να ασκείται η Οικονομική Πολιτική, του πώς δεν πρέπει να ασκείται η Πολιτική γενικότερα.
Πολλοί ισχυρίζονται – όχι εμείς – ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Όχι, παρά το Μνημόνιο. Εξ αιτίας του Μνημονίου.
Αυτό που έχει πάντως, σίγουρα, χρεοκοπήσει, είναι το ίδιο το Μνημόνιο!
Μια πολιτική πρακτική δεκαετιών κατέρρευσε. Ένα σύστημα που βασιζόταν στην προείσπραξη του αύριο της χώρας και των παιδιών της, φράκαρε μέσα στα αδιέξοδά του. Με κύριο υπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ που το οικοδόμησε.
Η πρόκληση είναι πρωτοφανής. Για τους πολιτικούς πάνω απ’ όλα. Για τη γενιά μας πρωτίστως. Στη χρονική αυτή στιγμή κυρίως.
Το ΠΑΣΟΚ αυτή την πρόκληση τη φοβήθηκε. Μας οδήγησε στο Μηχανισμό Στήριξης και σήμερα κρύβεται πίσω από το Μνημόνιο.
Που το βάφτισε «μονόδρομο», για να συγκαλύψει την ιστορική αδυναμία του και τις πρόσφατες ευθύνες του.
Ο Προϋπολογισμός του 2011 είναι ο «καθρέφτης» της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί την κρίση.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου (14/12/10)

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Παπανδρέου στην οικονομική πολιτική δεν θέλει συναίνεση.
Ζητάει από εμάς έγκριση και συνενοχή. Σε αποφάσεις που η Κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει.
Πριν τις πρόσφατες εκλογές υποσχέθηκε ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα.
Και σήμερα, αιφνιδιαστικά και χωρίς διάλογο, φέρνει στη Βουλή κατεπείγον νομοσχέδιο, που αλλάζει δραματικά τη ζωή σε εκατομμύρια συμπολίτες μας.
Δίνοντας μόλις 11 λεπτά στη Νέα Δημοκρατία για να μιλήσει στη Βουλή…
Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση και την κοινωνία σε διάλυση.
Αν ήταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, θα είχαν παραλύσει τη χώρα!
Ζήτησα, λοιπόν, από τον κ. Παπανδρέου να αλλάξει πορεία.
Να δώσει εκείνος συναίνεση στην Ανάπτυξη!

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η Ανυποληψία της Κυβερνητικής Επιχειρηματολογίας

Το ένα μετά το άλλο καταρρέουν τα έωλα επιχειρήματα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Όσα η Νέα Δημοκρατία είχε με σαφήνεια και εγκαίρως διατυπώσει απέναντι στην αυθαίρετη επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνονται περίτρανα σήμερα και μάλιστα από τις πιο έγκυρες πηγές:

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Όχι στην κατάργηση της ΔΟΥ Σοφάδων


Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα μια σειρά κινήσεων από την πλευρά της κυβέρνησης με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας του δημοσίου τομέα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συμπεριλαμβάνεται και το κλείσιμο των κατά τόπους εφορειών, μια εξ αυτών και η ΔΟΥ Σοφάδων.
Κανείς δεν αμφισβητεί πως είναι αναγκαίο τόσο ο εξορθολογισμός του δημοσίου όσο και η περικοπή των εξόδων. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι αν πρέπει εκτός από καθαρά οικονομικά κριτήρια να προσμετρήσουν και κριτήρια όπως η εύκολη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, η μείωση του χρόνου πρόσβασης και εξυπηρέτησης των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό η κατάργηση της ΔΟΥ Σοφάδων, από τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του Νομού και τον μεγαλύτερο σε έκταση, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Θα παρουσιαστούν φαινόμενα συμφόρησης και μεγάλης καθυστέρησης, στην ήδη επιφορτισμένη με την εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών,  ΔΟΥ Καρδίτσας. Ακόμη πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εμπόρους που έχουν πολύ πιο τακτική συναλλαγή με την εφορία. Για τη διεκπεραίωση μια υπόθεσης τους θα είναι αναγκασμένοι ουσιαστικά να ξοδεύουν πολλές ώρες τόσο για τη μετακίνηση τους από και προς τη ΔΟΥ Καρδίτσας όσο και για την εξυπηρέτησή τους σε αυτή, με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό κόστος ειδικά στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που διανύουμε.